Kendinize bir parça güzel kaşmir muamelesi yaptınız ve kaşmir yıkamayı bilmiyor musunuz? İşte kaşmir bakımı için en iyi ipuçları ve püf noktaları!
ya olabilir gerekir hatta edilebilir bir çamaşır makinesinde yıkandı. Çünkü inanılmaz ama gerçek: Kaşmir giysilerin çamaşır makinesinde yıkanması, elde yıkamadan çok daha naziktir. Neden? Kumaştaki lekeleri ve kokuları çıkarmak için elle yıkarken çok fazla ovmanız ve ovalamanız gerekir. Ancak hassas kaşmir liflerine saldıran ve onları yok eden şey tam olarak budur.
süveterinizin veya atkınızın çamaşır makinesine gerçekten koyulabileceğinden emin değil misiniz? O halde giysilerinizin üzerindeki bakım etiketinde bulunan yıkama talimatlarına bir göz atın.
KUMAŞ TÜRLERİNİ BİZ ALIYORUZ.
yününüz için en iyisi bir sıvı yün deterjanı veya kaşmir için özel bir deterjan kullanmaktır. Bunun özellikle nemlendirici etkisi vardır ve herhangi bir ağartma maddesi içermez. Elinizde deterjan yoksa iyi bir saç şampuanı da kullanabilirsiniz .
giysiler genellikle tavsiye edilmese de elde yıkanabilir. Bununla birlikte, özellikle kaşmirden yapılmış ağır örgü eşyalar asla elle temizlenmemelidir.
• Giysileri elde yıkamak için, lavaboda ılık suya biraz yün deterjan ekleyin.
• Suyun çok sıcak olmadığından emin olun: 30 derece aşılmamalıdır.
• Artık hafifçe bastırarak yünden lekeleri çıkarabilirsiniz. Lütfen ovalamayın veya ovalamayın – bu hassas liflere zarar verir ve kumaşı matlaştırır.
• Sonunda kıyafeti temiz suyla iyice durulayın.
Ayrıca şunu okuyun: Çamaşır yıkandıktan sonra kötü kokuyor mu? Bununla ilgili yapabilirsin
Bu nedenle kaşmir atkınızı veya süveterinizi sadece gerçekten ihtiyacınız olduğunda yıkamalısınız. Kaşmir favorilerinizi çok sık yıkarsanız, kumaş deforme olabilir veya pürüzlenebilir.
Kaşmiri her dört kez taktığınızda yıkayın. Özellikle görünecek kir olmadığında, istenmeyen kokuların giderilmesi için süveterin temiz havada hava alması tamamen yeterlidir.
Yıkadıktan sonra kaşmir giysilerinizi asla kurutucuya koymamalısınız. Bu, hassas kumaşın çekmesine ve hissedilmesine neden olabilir. yatarak kurumayı tercih eder. Bunu yapmak için, önce kaşmir giysiyi yumuşak bir havluyla yuvarlayarak çamaşırların içindeki fazla nemi emmesini sağla. Lütfen sıkmayın – bu, lifleri bükebilir. Bunun yerine hafifçe bastırın.
Daha sonra kaşmir bir elbise atının üzerine yerleştirilir (havluyu ped olarak kullanabilirsiniz). Doğal madde, kapatıldığında şeklini kaybeder. Isıtma sisteminden gelen güneş veya sıcak hava da kumaşa zarar verebilir.
giysiler kuru olsa bile, aşağıdakiler geçerlidir: Asla asmayın, sadece yatarak saklayın! Giysileri lifleri ezmeden gevşek bir şekilde katlar. Ek olarak, parçalar her zaman üstte olmalıdır, bu nedenle asla kaşmirin üzerine başka giysiler koymayın.
Kaşmir yünü doğal bir malzeme olduğu için boncuklanma olarak bilinen küçük yumruların oluşması maalesef kaçınılmazdır
gergin alanlarda, örneğin kollarda oluşma eğilimindedir – yüksek kaliteli kaşmir bile korunmaz.Hiçbir koşulda nodüller alınmamalı veya kesilmemelidir. Özel bir kaşmir tarağı veya tüylü tıraş bıçağı daha iyi ve daha naziktir. yıkadıktan sonra, giysinizi bir saat boyunca dondurucu bölmesindeki bir dondurucu poşetine koyun.
. Buharlı ütü ile kaşmirinizin en sevdiğiniz rahatlığını kısa sürede yeniden alabilir ve ayrıca tüyleri azaltabilirsiniz. Ütüyü en düşük ayara getirin ve saçınızın üzerinden geçirin. Ütü kazağa değmemelidir, sadece kumaşın üzerinden kaydırmanız ve tüyleri tekrar yukarı kaldırmanız yeterlidir.
Mümkünse sık yıkamadan kaçınılmalıdır. Temel kural, her dört kullanımdan sonra ürünü çamaşır makinesine koymaktır. Giydikten sonra, sevgili kaşmir süveterinize de bir ara vermelisiniz: En sevdiğiniz parçanız, tekrar sarılmadan önce 24 saat dinlenmelidir. Ek olarak, kurutmada olduğu gibi, kaşmir asla asılmamalı, daima yalan söylemelidir. Kurutucular ve yumuşatıcılar hassas malzemeler için tabudur!