• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Ürün ve Hizmetler
Site Menüsü
Linkler
Site Haritası
Takvim

Şifon Nedir? Şifon Kumaş Ve Kumaş Türleri Alınır

Şifon Nedir? Şifon Kumaş Ve Kumaş Türleri Alınır Hertürlü Kumaş Alan Kumaşçı 05322482372

Şifon kumaş,parti şifon,stok şifon,spot şifon,ucuz şifon kumaş,parça şifon kumaş,kilo ile şifon kumaş,kiloluk şifon kumaş,şifon alınır,spot şifon kumaş alınır,metre şifon kumaş fiyatları,metre ile şifon kumaş alan,metre ile kumaş alımı yapanlar,

. Heyecan verici öğreticilerle yaratıcılığınızı konuşturun ve moda ve kumaş baskı endüstrisindeki güncel ve yeni eğilimleri takip edin.

Moda dünyasında şifon, lüks ve zarafet anlamına gelir.  gece kıyafetleri ve iç çamaşırları yapmak için popülerdir çünkü düzenlenmesi kolaydır ve özellikle nazikçe düşer. Şifon , ağ benzeri düz dokumadaki çok hafif bir malzemedir, bu da kumaşı çok şeffaf hale getirir. Tek tek  kumlu bir his veren ağır bir şekilde bükülür.

 – Aklınızda bu soru varsa, muhtemelen kumaşın bileşenleri hakkında da bilgi arıyorsunuzdur. Hem sentetik liflerden hem de doğal liflerden yapılabilen bir kumaştır. İmalatta kullanılan en popüler sentetik elyaflar naylon ve polyesterdir.

 dayanıklı yapısı nedeniyle tercih edilmektedir. Lifin bakımı da özellikle kolaydır. Bununla birlikte, şifon doğal liflerden de yapılabilir: ipek lifleri, asil ışıltıları ve pürüzsüz dokuları nedeniyle geleneksel olarak kullanılır. Şifon, polyester veya ipek şifondan daha az parıltılı olan pamuk olarak da mevcuttur.

İpek, pamuk ve naylon  çok çeşitli renklerde kolaylıkla boyanabilmektedir. Polyester ise su bazlı renkler elyaflar tarafından itildiği için özel bir işlemle boyanmaktadır. Özel çevre dostu renklerin buharlaştığı ve polyester liflere kalıcı olarak yapıştığı süblimasyon baskısı kullanıyoruz. İpekten yapılan bir diğer  ise georgette. Şifonun aksine, bu biraz daha ağır ve daha az şeffaftır. Daha hafif olduğu için şifon, georgette kumaştan daha nazikçe örtülür.

. Bu, çözgü ve atkı ipliklerinin dönüşümlü olarak birbirleriyle çaprazlandığı en basit örgüdür. Şifon yapımında kullanılan iplikler de ağır bir şekilde bükülmüş. Bu, kumaşın çok iyi bilindiği kumlu, grenli bir his ve hafif dalgalı bir doku yaratır. Malzeme bir ışık kaynağına tutulduğunda, üretiminde kullanılan tek tek iplikler görülebilir. Bunun nedeni, ağ benzeri bir yapı oluşturan gevşek bağlanmadır.

Kaygan yapısı nedeniyle şifonun kullanımı genellikle kolay değildir. Terzilik ticaretinde, kumaş bu nedenle genellikle kaymayan bir yüzeye yerleştirilir veya iki kağıt mendil tabakası arasına tutturulur. Çoğu terzi, kumaş iğne deliğine kolayca çekilebildiğinden ve böylece yırtılabildiğinden kumaşı yavaş ve dikkatlice diker. Kumaşın iplik çekmesini önlemek için hasarsız bir ince dikiş makinesi iğnesi kullanmak da önemlidir. İğnenizin hasarlı olup olmadığından emin değilseniz, yeni bir iğne kullanmak daha iyidir.

Yumuşak yapısından dolaşıklık dokunuşu katmak için popüler bir malzemedir. Gece ve gelinlik genellikle malzemenin geri kalanı üzerinde şeffaf kumaştan bir katmana sahiptir. Bu size elbisenin tamamen şeffaf malzemeden yapılması gerekmeden ışıltılı bir görünüm ve akıcı bir örtü sağlar.

 hafifliği ve havadar örtüsü ile dekoratif eşarp ve perde yapımına da uygundur. Aynı nedenlerle  da kullanılmaktadır.

, kumaşın en popüler varyasyonlarıdır. Fiyat sorun değilse, tasarımcılar gerçek ipekten yapılmış kumaşları tercih ediyor, çünkü bu özellikle lüks bir kaplama ile ikna ediyor. Öte yandan polyester versiyonu, sadece düşük fiyatı nedeniyle popüler değildir: kumaşın bakımı ipeğe göre çok daha kolaydır ve aynı zamanda çok sağlamdır.

Şifon kabarık ve yumuşak doku olup çok sık kullanılan giysiler akşam giysi ve tatil. Ütü elbiseleri veya bluzlar zor olabilir çünkü kumaşlar kolayca kırışır ve büzülür ve yüksek sıcaklık şifon üzerinde asla çıkaramayacağınız koyu lekelere neden olabilir.

Şifon kumaş ve kıyafetlerin ütülenmesi: Eğer için Amacıyla düzgün ütülemeye aşağıdaki gibi evinizdeki şifon kumaş ve giysiler ve hasarlardan olmadan şifon kumaş güvenliğini sağlamak, aşağıdaki yöntemleri uymalıdır:

 Şifon düşük sıcaklıkta ütülenmelidir. İdeal ütüleme sıcaklığı 60-120 ° C’dir. Bazı modern ütülerin, şifon gibi hassas kumaşlar için olanlar da dahil olmak üzere belirli malzeme türleri için özel ayarları vardır. İpek ayarını da kullanabilirsiniz.

 En sevdiğiniz elbiseyi veya bluzu ütülemeden önce, üreticinin yıkama ve ütüleme talimatlarını içeren etikete dikkat ettiğinizden emin olun.

; Çünkü ütü, kumaşı lekeleyebilecek yüksek basınçta buhar pompalar. Nitelikli ev sahipleri bir giysi buharlayıcı kullanılmasını önerir;

Şifonu özenle işlediğinden, kullanırken bir askıya asın ve buharlayın, ardından en az bir saat asılı bırakın, buharlı ütülemeden sonra lifler yumuşar ve parçanın şeklini geri kazanır.

 Yıkarken giysiye dikkat ediyorsanız, dikkatli bir şekilde tutmalısınız, bu da çözgü, meyve suyu, katlama vb. Olmamak anlamına gelir. Büyük ölçüde şifonun kalitesine bağlıdır: kumaş ne kadar kalın ve ağır olursa, şeklini eski haline getirmek ve kırışıklıkları ütülemek o kadar zor olur.

 Birçok temizlikçi de bu şekilde buğulanmış şifonu tavsiye eder; Eşyayı banyodaki bir askıya yerleştirin ve odayı buharla doldurun (sıcak duş yapın veya banyo yapın). Bu koşullarda elbise tekrar şeklini alır ve ütülemenize gerek kalmaz. Kazak ve eşarpları da aynı şekilde ütüleyebilirsiniz.

 Eğer istemiyorsanız için şifon parçaları ütülemek, her zaman elle yıkayın Makine yıkama ise, hiçbir sıkma seçin.

 Yıkadıktan sonra kumaşı dağıtın, kırışıklıkları elinizle silin ve yakayı, manşetleri, fırfırları ve kıvrımları düzeltin, bu şekilde ütülemeyi kolaylaştırırsınız veya hiç yapmak zorunda kalmazsınız. Küçük mendil ve atkılarla yapmak kolaydır, şifon ütülemezseniz daha uzun süre yeni gibi görünecektir

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam57
Toplam Ziyaret236309
Duyurular
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Saat