İki İplik Kumaşları Kim Alıyor
İki iplik kumaşlar, astar örgülü olarak da bilinir. Piyasada bilinen adı iki iplik örme kumaş alanlar şeklinde tanımlanmıştır. RL tek plakalı yuvarlak örme makinelerinde, iğne ve kilit şeklinde dizilerek üretilmektedir.
Numara yönünden farklı iki ipliğin alıcısı aynı iğneye verilmesiyle elde edilir. Yani zemin ipliği ve astar ipliği birlikte kullanılır. Astar ipliği kalın ve şordonlamaya müsait ipliklerdir. Astar ipliğinin zemin ipliğinden iki kat daha kalın olması gerekmektedir.
Şordonlu ve şordonsuz olarak kullanılan bu kumaşlardan sweat, kapüşonlu hırka, alt üst eşofman gibi giysilerin üretiminde kullanılmaktadır.
İki iplik kumaşları kim alıyor tek plakalı yuvarlak örgü makinelerinde üretilmektedir ve ilmek-askı-atlama örgü elemanlarıyla kullanılır. Genel olarak aşağıdaki özelliklere sahiptir:Ön ve Arka yüzü birbirinden farklıdırKalın kumaşlardır, genellikle mevsim dönüşlerinde(ilkbahar-sonbahar) giyilen elbiseler için kullanılırSweetşört, kapişonlu, eşofman vb. kıyafetlerde yaygın olarak kullanılır.Yazlık elbiselerde kullanılmazLikra (Elastan) ile örüldüğünde esnekliği çok iyidir.Pamukla üretilenler bebek kıyafetlerinde sıkça kullanılmaktadır
Likralı İki İplik Kumaş Alanlar Kullanım AlanlarıGünlük hayatta kıyafet çeşitliliğinin artmasını sağlayan kumaş çeşidi olan likralı kumaşlar, birçok kıyafetin üretilmesinde kullanılır.Farklı alanlarda kullanılan likralı iki iplik kumaş Alımı yapanlar birçok farklı renk ve özelliği ile günlük giyimin ve ev tekstilinin en önemli parçasıdır. İki ipliğin satılabilecek yerleri bir iğnede birleşmesiyle ortaya çıkan bu kumaş tütünde makbul olan astarın zeminden iki kat daha kalın bir iplikle dokunmasıdır.Spor giyim ve bebek giyimin vazgeçilmez bir parçası olan likralı iki iplik kumaşı kime satabilirim, rahat ve esnek olduğu için mevsim geçişlerinde çok sık kullanılır. Son yıllarda baharlık dış giyim ürünlerinde de tercih edilmektedir.
Kompozit bir tür olan şardonlu iki iplik kumaş RL makinelerde iğne ve kilit şeklinde elde edilen bir kumaş türüdür. Astar ipliğin tiftiklendirilip, havlu görünümüne ulaşması şardonlu olarak adlandırılmaktadır.
Genelde battaniyeler ve pelüş oyuncakların yapımında kullanılan şordonlu iki iplik kumaş, kendi arasında farklı çeşitlere ayrılmaktadır.
İki iplik örgüler, tek plakalı yuvarlak örme makinelerinde ilmek-askı ve atlama örgü elemanlarının kullanılmasıyla elde edilen örgü çeşididir. Bu örgü tipinde farklı özelliklerde veya numaralarda iplikler kullanılarak örme kumaşın ön ve arka yüzeyleri farklı görünümler oluşturmaktadır.
Örme kumaşın ön yüzeyinde ilmekler, kumaşın arka kısmı şardonlamaya müsait atlamalardan oluşan yüzeye sahiptir. Bu yüzden bu tip örgülere astar örgülerde denilmektedir. İki iplik örgülerde atlamalardan dolayı kumaşın bir yüzeyinde atlamalar gözükürken diğer yüzeyi ise süprem kumaş görünümündedir
İlmek-askı-atlamalı örgülerden iki iplik örgüsü, en az 4 sistemden oluşur. Askı bağlantı yerlerinin değiştirilmesiyle veya atlama sayılarının azaltılıp arttırılması ile değişik özelliklerde iki iplik Kumaş Alanlar örgüleri üretilmektedir. Bununla birlikte sistemsel raporların arttırılması renklerin verilmesiyle onlarca çeşit iki iplik örgüleri üretilebilmektedir.
Örgü raporunda 1.sistemin 1. iğnesi askı yaparken diğer 3 iğne atlama hareketi yapmıştır. 2. sistemde ise tüm iğneler ilmek hareketi yapmışlardır. 3. sistemde ise . İğne atlama, 2. iğne askı, 3 ve 4. iğneler atlama hareketi yapmıştır. 4. sistemde tüm iğneler ilmek hareketi yapmıştır.
İki iplik kumaş alımı yapanlar örgülerde kumaşın astar yüzeyinin oluşturulduğu sistemlerde kumaşın arka yüzeyi örüldüğünden daha çok kalın ve pamuk oranının çok olduğu iplikler kullanılır. Kumaşın ön yüzeyini oluşturan sistemlerde astar kısmına oranla daha ince iplikler kullanılmaktadır. İki iplik Kumaş alınır örgülerde bir sistem kumaşın arkasını diğer sistemse kumaşın ön yüzeyini oluşturduklarından 2. Sistemde kumaşta tek sıra örülmüş olunur.