İPLİĞİ BOYALI KUMAŞ ALIMI 05322482372
İpliği boyalı kumaş alan, ipliği boyalı kumaş kim alır, ipliği boyalı kumaş alım yeri, ipliği boyalı kumaş satmak istiyorum, ipliği boyalı kumaş alım satım yeri, ipliği boyalı kışlık kumaş alan,
Kumaş satın alanlar boyama, fiziksel veya kimyasal etki yoluyla istenen renk haslığına sahip bir renk elde etmek için lifler, iplikler ve kumaşlar gibi tekstil malzemelerine boya veya pigmentlerin uygulanmasıdır. Tekstil boyama, boyaları akıllıca seçip kullanabilmektir boyama prosesi, boyamayı işlemek ve yüksek kaliteli boyama ürünleri elde etmek için doğrudur.
TEKSTİL BOYAMA YÖNTEMLERİ
Bir yanda tekstil ürünlerinin üretim maliyeti ve kalitesine yönelik gereksinimler, diğer yanda tüketicinin giyside kişiselleştirme ve moda talebi. Tekstil boyama yöntemleri çeşitlidir ve 2 farklı şekilde, 5 üretim adımında boyanarak ürünlere farklı renk, stil ve ifade biçimleri kazandırılabilir.
Boyama yöntemine göre daldırmalı boyama ve baskı olmak üzere iki türe ayrılabilir.
Daldırma boyama: Bu boyama, kumaşların belirli bir süre bir boya çözeltisine daldırılması anlamına gelir, kumaş ve boya birbiriyle temas halindedir, böylece boya elyafta sabitlenir. Bu boyama yöntemi her tür tekstil için uygundur (gevşek lifler, iplikler, küçük parti kumaşlar, ipek kumaşlar, yün kumaşlar, vb.). Aralıklı üretim, düşük üretim verimliliği, basit ekipman ve kolay kullanım ile karakterize edilir.
İPLİĞİ BOYALI GÖMLEK KUMAŞI
Doldurma: Doldurma bir boyama yöntemidir, bu nedenle boya çözeltisine kısa bir süre daldırdıktan sonra, boya çözeltisini kumaşın boşluğuna sıkıştırmak için tekstili bir rulo ile bastırın ve boyanın eşit olarak dağılması için fazla boya çözeltisini çıkarın. D. Sürekli bir boyama işlemi, yüksek üretim verimliliği, çok sayıda tekstil kumaşının boyanması için uygundur, ancak yüksek gerilime maruz kalan boyalı malzeme genellikle dokuma kumaş boyama için kullanılır. , bazen ipek kıtıklar ve iplikler baskılı-boyalı.
Hangi boyama yöntemi olursa olsun seri boyamadan önce boya/terbiye makinaları ile renk eşleştirmesi yapılarak boyama kalitesinin sağlanması gerekmektedir.
Çözelti boyama, elyaf boyama, üst boyama, iplik boyama, ürün boyama ve giysi boyama.
Dokuma veya örme kumaş fark etmeksizin çoğu boyalı parça boyama olup, ikinci sırada iplik boyama gelmektedir ve diğer boyama yöntemleri birbirini yansıtarak birlikte rengarenk bir moda oluşturmaktadır.
ÇÖZELTİ RENKLİDİR
Kimyasal elyaf (suni elyaf ve sentetik elyaf) üretildiğinde, önce eğirme harcı hazırlanmalıdır. Tipik olarak, stok çözelti renksiz veya beyazdır ve lif de beyazdır. Belirli ihtiyaçları karşılamak için, orijinal sıvıya veya ön eğirme boyasına renkli maddeler (boya karışımı gibi) ekleyebiliriz, tam karıştırma ve eğirme işleminden sonra, kısa lifler veya filamentler olmak üzere her türlü renkli lif elde edilebilir