Yünlü Gabardin kumaş, bizim için okul kıyafetleri, sıkı klasik takımlar, perdeler, trençkotlar ve paltoların dikilmesi için bir malzeme olarak bilinir. Ancak çok az insan gabardinin ne tür bir kumaş olduğunu, menşe tarihini, bileşimini ve karakteristik özelliklerini bilir. Bu yazıda, bu materyalin tam bir tanımını ve bakımıyla ilgili ipuçlarını verdik.
Gabardinin ortaya çıkış tarihi, ünlü gezginleri yağmur ve rutubetten koruyan dış giyim eşyalarını dikmek için yarattığı 19. yüzyıla kadar uzanıyor. Ve kumaşın “ucuz gabardin yünlü kumaş Alanlar ” adı, gezginlerin kötü hava koşullarından saklandıkları yerin adından almıştır.
Gabardin dokuma ve bileşimi
Spot Gabardin kumaş, bir veya iki aşamalı bir kayma ile atkı ipliğinin çözgü ile üst üste geldiği bir dimi dokuma ile dokunmuştur. Bu, yüzeyde açıkça görülebilen karakteristik bir çapraz yara izine sahip bir tuval oluşturur. Bu dokuma sayesinde kumaş satanlar tek bir açıda esneyebilir ve bu da giysinin giyilmesini daha rahat hale getirir.
İplerin sıkı örgüsü kumaşı sıcak ve neme dayanıklı hale getirir.
Başlangıçta gabardin kumaş, merinos yününün ince ipliklerinden dokunuyordu. Bu, malzemeye ilave su itici özellikler verdi. Bugün gabardinin bileşimi: yün, pamuk, sentetikler, karışımlı elyaflardır.
Maddenin bileşimini mağazadan satın almadan önce bile gözle belirlemek kolaydır. Geniş bir dışbükey etek ucu açıkça görülebiliyorsa, o zaman doğal pamuk veya yün malzemeniz vardır. Sentetiklerin varlığında izler daha az fark edilir ve kumaşın kendisi daha pürüzsüzdür. Ayrıca malzemede doğal hammaddelerin varlığı mat yüzeyi ile belirtilir, ancak parlaklık gözlenirse sentetik önünüzdedir.
Sıkı resmi kıyafetlerin dikilmesinde kullanıldığından, kumaş alan en sık katı, doygun renklerle boyanır. Ancak gabardin melanjı vardır – burada çözgü ve atkı ipliklerinin renkleri farklıdır ve dokuma sırasında kumaşın ilginç bir renge sahip olduğu ortaya çıkar. Yakın çekimde gabardin melanjının nasıl göründüğüne aşağıdaki fotoğrafa bakın.
Parti Gabardin streç, gabardin kumaş satın alanlar çeşitlerinden biridir, bileşim ve özelliklerinde farklılık gösterir. Yün, pamuk ve polyestere ek olarak elastan eklenerek kumaşı daha esnek, elastik ve yumuşak hale getirir. Bu tür bir kumaşın yüzeyinde, yara izi neredeyse hiç fark edilmez ve hafif günlük kıyafetleri dikmek için kullanılır.
Gabardinin özellikleri
Gabardin kumaşın özelliklerini ve özelliklerini artıları ve eksileri ile tanımladık.
Artıları
Gabardinden yapılan ürünler dayanıklı ve dayanıklıdır.
Malzemenin kesilmesi ve dikilmesi kolaydır.
Yıkandıktan sonra esnemez ve pratik olarak kırışmaz.
Hafif kirlerle yıkanması ve temizlenmesi kolaydır.
Yün gabardin iyi sıcak tutar.
Kıvrımları mükemmel şekilde örter ve aynı zamanda, örneğin perdeler veya kabarık etekler için önemli olan şeklini korur.
Gabardin kumaş parçası dokunuşu hoş, bu nedenle ondan yapılan giysiler sadece hoş anlar yaşatacak.
Madde pratikte suyun ve ışığın geçmesine izin vermez.
Kolay yıkanır ve çabuk kurur.
– Eksiler
Sıcak ütüyle ütülemek, kumaşa veya giysiye zarar verebilir.
Dikkatsizce giyilirse kumaşta nefesler görünebilir.
Yukarıdakilerin hepsini kilo ile gabardinkumaşının ne olduğu hakkında kısaca açıklarsanız, o zaman: açıkça belirgin bir çapraz yara ile katı ve parlak renklerin yoğun bir malzemesidir.
Gabardinden ne dikilir?
Ucuz Gabardin takım elbise kumaşının temel amacı ofis tarzında elbise dikmektir. Ancak maddenin özellikleri ve çeşitli bileşimi sayesinde, uygulamasının kapsamı önemli ölçüde genişledi.
Gabardinden ne dikilebilir:
- askeri üniforma dahil tulumlar;
- günlük kıyafetlerin dikilmesi için (etek, pantolon, yelek, ceket) streç kumaş çok uygundur, giyilmesi daha rahattır ve herhangi bir şeklin özelliklerine kolayca ayarlanabilir;
- perde, masa örtüsü, mobilya örtüsü şeklinde ev tekstili.
Perdeler için Parça Gabardin alanodayı iyi bir şekilde gölgelemesine ve ışığın geçmesine izin vermemesine izin veren yüksek bir yoğunluğa sahiptir, ayrıca, böyle bir kumaş kornişten güzel bir tuvalle sarkar, kolayca kıvrımlara ve kancalara sarılır.
Bu tür kumaştan yapılmış mobilya örtülerinin temizlenmesi kolaydır, herhangi bir kanepe veya sandalye şeklini alacak ve vücuda hoş gelecektir. Yemek masası örtüsü de yıkanacak veya nemli bir fırçayla temizleyebilecek kadar kolay olacaktır.
Gabardin bakımı nasıl
Gabardinin bakımında zor bir şey yoktur, ancak ipuçlarımız faydalı olacak ve ürünü daha uzun süre orijinal formunda tutmaya yardımcı olacaktır.
Çizgileri önlemek için gabardin şeyleri sıvı bir deterjanla yıkamak daha iyidir.
Yünlü gabardin için maksimum yıkama sıcaklığı 30, geri kalanı 40 derece olmalıdır.
- Yünlü veya yarı yünlü malzemeden yapılmış şeyleri yünlüler için özel bir deterjanla ılık suda elde veya “yün” modunda bir makinede yıkamak daha iyidir.
Hafif ılık bir ütüyle yanlış taraftan ütülemeniz gerekir.
Yüzün ütülenmesi, kumaşta onarılamaz bir parlaklık bırakabilir ve yüksek sıcaklıklar malzemeyi tamamen yakabilir.
Gabardin kumaş alan ürünlerini dikey olarak düzleştirilmiş bir biçimde kurutun