• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Ürün ve Hizmetler
Site Menüsü
Linkler
Site Haritası
Takvim
Yıkamalı Kumaş Alanlar |05322482372| Hangi Kumaş Çeker |

Yıkamalı Kumaş Alanlar 05322482372 Hangi Kumaşlar Yıkandığında Küçülür?

Hangi Kumaşlar Yıkandığında Küçülür?

Hemen hemen tüm kumaş türleriçekmeye eğilimlidir, bazıları daha fazla boyutta, diğerleri daha az boyutta kaybeder. Doğal malzemelerden keten ve kadife önemli ölçüde “küçülür”, bunun tersine sentetikler pratikte deformasyona maruz kalmaz. İşleri bozmamak için, mod seçimine dikkatlice yaklaşmak, su ısıtmanın sıcaklığını, dönüş hızını izlemek önemlidir. Hangi tip kumaşların yıkanırken ne kadar kuvvetli küçüldüğünü bulalım, büzüldükten sonra kıyafetleri eski haline döndürmek mümkün mü? Yıkamalı Kumaş Alanlar 

Kumaşlar neden deforme olur?

Büzülme, yanlış yıkama ve kurutma, aşırı buhar-ısıl işlem sonrası stok kumaşboyutundaki değişikliktir. Sevdiğiniz bir kazak, bakımıyla ilgili tavsiyelere uymazsanız, birkaç santimetre kadar küçülebilir. Giysilerin üzerindeki etiketler kazara dikilmedi – bir şeyin nasıl doğru şekilde yıkanacağını, kurutulacağını ve ütüleneceğini söylüyorlar.

 Yıkamalı kumaş alanlar, hangi kumaş yıkanınca çeker, kumaş alanlar, parti kumaş alanlar, stok kumaş alanlar, top kumaş alanlar, parça kumaş alanlar, kumaş alım satım yapanlar, yıkamalı kumaş alan firmalar, yıkamalı kumaş kim alır, yıkamalı kumaş kime satabilirim, yıkamalı kumaş alıcıları, satılık yıkamalı kumaş alanlar,Parti kumaş alan. Öyleyse neden herhangi bir tekstil ilke olarak küçülebilir? Gerçek şu ki, kumaş liflerin birbirine dokunmasıyla oluşur. Malzemenin deformasyona yatkınlığı, liflerin orijini ve dokuma biçiminden etkilenir.Örneğin, hem saten kumaş alan hem de spot kot pamuktan yapılır ve bunlar tamamen farklı ürünlerdir ve değişen derecelerde “çekmeye” maruz kalırlar.

Günümüzde üretimde iki tür elyaf kullanılmaktadır: sentetik ve doğal. İlki petrole dayanıyor. Yapay polimerler pratikte küçülmezler; organik filamentler başka bir konudur. Doğal kumaşlaresnektir, dokumaları çok daha gevşektir ve bu da daha güçlü esnemeye yol açar. Malzemenin yapısı bu şekilde değişir, şey deforme olur.

Farklı kumaşlar ne kadar önemli ölçüde küçülür?

Pamuk esaslı kumaş alan bahsedersek, çekme bazen% 3-5’e ulaşır, hepsi yoğunluğa ve dokuma şekline bağlıdır. Kadife, serseri ve ekose en güçlüsüdür. Pamuk liflerinden yapılmış basma, perkal, saten, kot, markiz, poplin ve diğer malzemeler biraz daha az deforme olur. Keten satın alan ve karışık kumaşlar yıkandıktan sonra% 6’ya kadar kaybederler. Ne kadar çok pamuk ve keten eklenirse, malzeme o kadar güçlü büzüşebilir.

Ceket % 1.5-3.5 oranında küçülebilir.Dahası, bu değerler hem örtü hem de ince yünlü malzemeler için karakteristiktir. Bazı kaynaklarda başka rakamlar da bulabilirsiniz -% 6’ya kadar. Bu çekme, yarı yünlü kumaşlar için de tipiktir.

Doğal ve suni ipek kumaşlar da çekmeye karşı hassastır. Örneğin, organik ipekten yapılan krep, yıkamadan sonra suni -% 7’ye kadar% 5’e kadar kaybedebilir.Saten kumaşlar orijinal boyutunun% 3,5-5’i oranında deforme olur. Viskon kumaş alan % 4, naylon -% 1,5’e kadar, yarı kapron -% 3,5’e kadar küçülebilir. Astar malzemeleri de boyut olarak değişebilir: dokumasız, dublin vb.

Eşyaları orijinal boyutlarına döndürülmesi.

Ya öğenin boyutu değiştiyse? En sevdiğiniz süveteri veya tişörtü orijinal şekline geri döndürebilecek misiniz yoksa giysilerinizi atmak zorunda kalacak mısınız? Malzemeyi germek, göründüğü kadar zor değil. Yanlış bir yıkamadan sonra küçülen bir ürünü eski haline getirmek için biraz boş zaman geçirmeniz gerekecektir. Birkaç seçenek var, her birini deneyebilir ve kazanan bir yol bulabilirsiniz. Dokuyu restore etmenin sekiz yolunu inceleyelim.

  • Yünlü ürün yıkandıktan sonra“çekiyorsa”, 15 dakika buzlu suda bekletin. O zaman bir şeyi almanız, fazla suyu çıkarmak için sallamanız ve yatay bir yüzeye koymanız gerekir. Yünü bükmeyin, kumaş daha da deforme olabilir. İstenilen şekli vermek için bir şeyi manuel olarak esnetmesine izin verilir. Küçültülmüş bir konuma dönerse malzemeyi periyodik olarak düzeltmek daha iyidir.
  • Soğuk suda bir “seanstan” sonra, kuruması için bir süveter veya tişört giyemezsiniz, hemen üzerinize giyebilirsiniz. Bu nedenle ıslak kıyafetlerle yürüme imkanı varsa kullanın. O zaman kuruduktan sonraki şey tam olarak mükemmel boyutta olacaktır.
  • Suya iki veya üç yemek kaşığıhidrojen peroksit eklemek ve büzülmüş şeyi ortaya çıkan solüsyonda birkaç saat bekletmek. Bundan sonra, ipek veya yünlü eşyaları sıkamazsınız – sadece onları aşırı nemi emecek bir havlu üzerine sermeniz gerekir.
  • Sentetik veya kombine bir ceket (etek, tişört) da geri yüklenebilir. Ürünü yarım saat soğuk suya koymanız ve ardından hassas veya manuel modda çalıştırarak bir daktiloda yıkamanız gerekir. Su 20-30 dereceye kadar ısınmalı, artık değil. Makineye toz deterjan koymamak da önemlidir.
  • Pamukları sirke çözeltisiyle esnetmek kolaydır. Temiz bir bez almalı, sirkeye batırmalı ve bezi bez üzerinde “gezdirmelisiniz”. Daha sonra giysiler bir ipe asılır, böylece alt kısma ağırlık takılabilir. Bu, malzemeyi istenen boyuta genişletecektir.
  • Sirke kullanma seçeneği de var. On litre suyla bir leğene 3 yemek kaşığı asit dökmeli, her şeyi iyice karıştırmalısın. Eşyaları bu kapta 20-25 dakika bekletin. Giysiler daha sonra balkonda veya iyi havalandırılan bir odaya kuruması için asılır.
  • İpek kumaş soğuk değil, tam tersine yüksek sıcaklık yöntemiyle gerilebilir. Ne yapalım? İpeği soğuk suda ıslatın, ürünü hafifçe sıkın ve sıcak ütüyle ütüleyin. Ütüleme sırasında malzemeyi yanlara doğru istediğiniz ölçülerde esnetebilirsiniz.
  • Üretici ürünü ütülemeyi buharla esnetmeyi deneyin. Giysiler ayrıca önce soğuk suya batırılır ve sonra buharda pişirilir.

Durumu düzeltmek ve nesnelere orijinal formu vermek için birkaç teknoloji var. Stok Kumaşın bileşimine, ürün üreticisinin önerileri ve yasaklarına odaklanarak en iyi yolu seçin. Bununla birlikte, her durumda, yıkarken önleyici tedbirlere uyarak büzülmeyi önlemek daha iyidir.

Neden dekatasyon yapıyorsun?

Çoğu kişi için karar verme kelimesi tanıdık gelmiyor. Aslında bu, dikilmesi planlanan kumaşın bir tür zorla çekmesidir. Malzemeyi kesmeden önce ıslak ısıl işleme tabi tutulur – bu, gelecekteki ürünün kalite kontrolünün ayrılmaz bir aşamasıdır. Yüzde 50 veya daha fazla doğal lif olan spot kumaşlar (yün, pamuk, keten, ipek kumaş alan) belirlenir. Testler, ürün etiketlerindeki tavsiyelere uygun koşullarda yapılır

  
357 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret236986
Duyurular
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.494234.6325
Euro36.135936.2807
Saat