Kilo İle Kumaşçılar.
Ne sıklıkla kıyafet alırken hangi malzemeden yapıldığını merak ediyorsunuz?
Çoğu durumda, bilgimiz yalnızca şu veya bu materyal hakkındaki fikirlerle sınırlıdır. Aslında ürünün sadece görünümüne dikkat ederek sadece cildimize değil ruhumuza da kolayca zarar verebiliriz. Düşük kaliteli kumaşlar nedeniyle, kıyafetinizin kusursuz olduğuna dair genellikle bir rahatsızlık ve belirsizlik hissi vardır. Ne yazık ki, zamanımızda gerçekten iyi kumaşların sayısı önemli ölçüde azaldı.
Sizi sadece pamuklu iç çamaşırı ve sadece gerçek yün kazaklar giymeye teşvik eden annelerinizi ve büyükannelerinizi düşünün. Yani kesinlikle haklıydılar. Pamuk sadece tahrişe neden olmaz, aynı zamanda yüzmez ve sıcaklığı korur, böylece cildiniz zararlı etkilere yenik düşmeden nefes alabilir. Ne diyebilirim, sadece hatırlayın, ifade için özür dilerim, kıçınız kızardı ve soğukta anlaşılmaz bir kızarıklıkla kaplı. Burada, işte – bu, “tanganızın” parçası olan sentetik kumaşların doğrudan etkisidir. Bu sayede elastikiyetleri sağlanır ve bu nedenle külotunuz cildinizden farklı olarak daima formda kalır.
Ama bu sadece iç çamaşırlarıyla ilgili değil. Hikayemi ayrıca kazak, süveter, pantolon, etek, mont vb. Kumaşlarımızın dikildiği kumaşlara ayırmak istiyorum. Kısacası soğukta donmamıza izin vermeyen, bedeni her türlü doğal etkilerden koruyan her şey.
Belirli bir şeyi seçen her kadın, etiketlerde belirtilen kompozisyonuna mutlaka dikkat etmelidir.
Parti Kumaş Satın Alanlar. Bu veriler size güven vermiyorsa, elinizdeki araçları kullanabilirsiniz. Örneğin, ateşe verin. Tüm doğal lifler yanacak ve karbonize olacak ve sentetik olanlar eriyerek katı bir topak bırakacak. Yün ve ipek genellikle çok yavaş yanar, bazen çaba göstermezseniz hiç yanmazlar. Kömürleştiklerinde, küçük haddelenmiş halkalar ve kül bırakırlar. Koku, yanmış saç veya tüylere benzer şekilde çok hoş değildir. Keten ve pamuk gibi kumaşlarçok çabuk yanar ve hatta bazen parlar. Yandıktan sonra, zar zor farkedilir bir gri kül kalır ve koku, yanmış kağıdı andırır. Ve işte akrilikhem kundakçılık sırasında hem de sonrasında yanar ve erir, sağlam bir yumru bırakır. Polyester ve naylon hiç yanmaz, sadece erir ve doğal olmayan bir kimyasal koku yayar. Asetat bez, oje çıkarıcıda kolayca çözünür.
Ardından, kış mevsimine uygun kumaşların özelliklerine dikkat etmenizi öneririm. Bunlar esas olarak özel bakım gerektiren doğal liflerdir.
Unutmayın, dört tür doğal lif vardır. Bunlara keten, pamuk, ipek ve yün dahildir. Pamuk ve keten kumaş alanbitkisel kökenlidir, yün ve ipek ise hayvansaldır. Pamuk, keten ve yün lifleri ipek liflerinden daha kısadır çünkü ipek, doğadaki tek uzun doğal ipliktir.
Pamuklu kumaşlarla başlayalım
Kilo İle Kumaşçılar.
Pamuklu kumaş alan ürünler, kolay kırışmalarına rağmen çok dayanıklıdırlar, yüksek sıcaklıkları iyi tolere ederler. Hijyeniktir ve nefes alırlar. Ayırt edici bir kalite, aynı zamanda mükemmel bir nem emme becerisidir. İyi yıkarlar, ancak çabuk büzülür ve uzun süre kurur. Beyaz pamuklu kumaşlar maksimum sıcaklıkta makinede yıkanabilir. Renkli ve narin kumaşlar (ve çoğunlukla keten – 40 ila 60 derece sıcaklıkta. Ütülerken, pamuk çok yaramaz olduğundan herhangi bir sıvı veya su kullanılması önerilir.
Pamuklu kumaşlar şunları içerir: saten, patiska, poplin, gazlı bez, denim, pike, poplin, peçe ve diğerleri.
Bazen pamuklu kumaşlara viskoneklenir. Bu durumda mat yüzeylerinde parlak parıltılar veya desenler belirir.
Keten kumaşlar
Havayı ve nemi emebilme özelliği ile pamuğa çok benzer. Ayrıca kolayca kırışır, ancak çabuk ütülenir. Ütü yaparken çarşafların nemlendirilmesi gerekir, ancak bu yaramaz olduğu için değildir. Keten de çok çeker ve bu nedenle ütüleme sırasında biraz çekilmesi gerekir. Keten, genellikle karmaşık kesimli veya kıvrımlı giysilerin yapımında kullanılmaz. Kanvas, pürüzsüz bir yüzeye ve mat bir parlaklığa sahiptir. Ketene pamuk eklenirse daha yumuşak ve mat olur. Lavsan ile birlikte keten daha az çeker, kolayca yıkanır, ancak ütüleme sırasında daha tuhaf hale gelir. Keten özellikle dayanıklıdır ve iyi kırışır. Yıkarken, sıcaklığın 60 dereceden yüksek olmaması tavsiye edilir. Gerekirse keten kaynatılabilir.
İpek
Parti İpek kumaşlar her zaman asil olarak sınıflandırılmıştır. Genellikle bluz, elbise, eşarp, takım elbise gibi eşyaların dikilmesinde kullanılırlar. İpek çabuk açıldığı, kötü kırıştığı, elden kaydığı ve ayrıca büyük bir küçülme olduğu için işlemeleri çok dikkatli olmalıdır. İpek, ağırlığının yarısına eşit nem emer, bu da çabuk kurumasını engellemez.
İpek yüzeyinden herhangi bir nem hızla buharlaşsa da, alkolle çıkarılabilecek çeşitli lekeler bırakabilir.
Stok İpek kumaşlar çok dayanıklı ve hafiftir, yılın herhangi bir zamanında giyilmesi keyiflidir. Soğukta ipek ısınır ve sıcakta soğur. Bu tür yetenekleri ürünün fiyatını belirler, ancak buna rağmen mağaza raflarında yüzde yüz ipek bulmak çok zordur ve hatta bazen imkansızdır. Genellikle farklı lifler, sadece benzersizliği ve yüksek maliyeti nedeniyle değil, aynı zamanda yeni ilginç dokular ve muhteşem dokular elde etmek için ipekle karıştırılır.
İpek sadece elde yıkanır; pahalı giysiler genellikle kuru temizlenir. İpek kumaşlar solma eğilimindedir, bu nedenle yıkama işlemlerinin özel koşullarına dikkat etmeniz gerekir. İpek ürünleri ılık suda yıkamak gelenekseldir. Hiçbir durumda, ovup bükemezsiniz. Bundan sonra, ürün az miktarda sirke eklenerek soğuk suyla durulanmalıdır. Ve ipek kumaşı bir pille kurutmaya çalışmayın – bu, kırılganlığına ve şekil kaybına neden olabilir. Pamuk ve ketenden farklı olarak ipek ütülerken, lekeleri önlemek için genellikle sıvı kullanılmaz, ancak her türlü istisna vardır.
İpek grubu şunlarla temsil edilir: tarak, krep, krep georgette, şifon, tuvalet, ipek kumaş, fi, tafta, saten, brokar, fular, krep.
Kilo İle Kumaşçılar.
Yünlü kumaşlar
Yünlü kumaşları kostüm kumaşlarına, elbiseler için kumaşlara ve paltolara ayırmak gelenekseldir. Çoğu yünlü ürün, mukavemeti artırmak, büzülmeyi ve kırışmayı azaltmak için başka liflerin bir karışımına sahiptir.
Yün, ısıyı iyi tutma kabiliyeti ile ayırt edilir. Ayrıca biraz kirlenir ve kırışmaz. Yünlü atkılar ve mendiller, soğuk algınlığı ile mücadelede bir numaralı çaredir ve kullanımınız boyunca sizi sıcak tutar. Yünlü bir ürüne banyo veya odadaki bir askıya asıp üzerine su serperek çok basit bir şekilde temiz bir görünüm verebilirsiniz. Ancak evde yıkamak, bazı kurallara uymanızı zorunlu kılar, çünkü bunları yapmamak, ürünün şeklini büyük ölçüde deforme edebilir ve bu da geri yüklenmesi çok zor olacaktır. Bu özellikle astar alanparçalar için geçerlidir.
Yünlüler yalnızca elde yıkanabilir ve hafif deterjanlar kullanmanız gerekir. Yün ovalanmaz, bükülmez veya sıkılmaz, sadece lekelenir, havluya sarılır. Yünlü şeyler asılı değil kurutulur, aksine düz bir yüzeye yerleştirilir. Nemli bir bezle hatasız ütüleyin.
Yün giysinizin görünümünü iyileştirmek için, bir şarap sirkesi solüsyonunda durulayın.
Yünlü kumaşlar şunlardır : dimi, tüvit, halı, çuha, yorgan ve tabii ki her yıl bayanlar arasında popülerlik kazanan kaşmir.
Kaşmir bir dağ keçisinin tüyüdür, elle toplanır veya taranır. Bu tür yün özellikle yumuşak ve hassastır ve en önemlisi sıcaktır. Kaşmir ürünlerini benzer şekilde yıkamanız önerilir: elle ılık suda veya yün için özel bir moda sahip ancak eğirme olmadan çamaşır makinelerinde.
Bu makaleyi tekrar okuduktan sonra, doğal liflerden yapılmış ürünlerden daha iyi bir şeyin olmadığı sonucuna güvenle varabilirsiniz. Bakım zahmeti sizin için üç kat telafi edilir. Doğal kumaşlar dayanıklıdır, dayanıklıdır ve asla modası geçmez. Sadece soğuk havalarda değil, aynı zamanda nefes alma, nemi emme ve sıcak tutma yetenekleriyle sıcakta da yardımcı olurlar