Şifon Kumaş Metre Fiyatları Kumaş Alıyoruz.
Bir bakışta tüy kadar hafif şifon kumaş
Moda dünyasında şifon, lüks ve zarafet anlamına gelir. ŞİFON KUMAŞ VE TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİNİ ALIYORUZ. Akan, şeffaf kumaş, özellikle gece kıyafetleri ve iç çamaşırları yapmak için popülerdir çünkü düzenlenmesi kolaydır ve özellikle nazikçe düşer. Şifon , ağ benzeri düz dokumadaki çok hafif bir malzemedir, bu da kumaşı çok şeffaf hale getirir. Tek tek iplikler, kumaşa kumlu bir his veren ağır bir şekilde bükülür.
Şifon kumaş’tan neler yapılır?
“Yine de şifon nedir?” – Aklınızda bu soru varsa, muhtemelen kumaşın bileşenleri hakkında da bilgi arıyorsunuzdur. Hem kimyasal hem de doğal liflerden yapılabilen bir malzemedir. Üretim için en popüler sentetik elyaflar naylon ve polyesterdir. Düşük fiyatı ve dayanıklı yapısı nedeniyle özellikle polyester tercih edilmektedir.
Elyafın bakımı da özellikle kolaydır. Bununla birlikte, şifon doğal liflerden de yapılabilir: ipek lifleri, asil ışıltıları ve pürüzsüz dokuları nedeniyle geleneksel olarak kullanılır. Polyester veya ipek şifondan daha az parıltılı olan pamuklu olarak da mevcuttur.
Kumaş Kilo Fiyatları. İpek, pamuk ve naylon şifon kumaş kimler alır? çok çeşitli renklerde kolayca boyanabilmektedir. Polyester kumaş alan ise su bazlı renkler elyaflar tarafından itildiği için özel bir işlemle boyanmaktadır. Özel çevre dostu renklerin buharlaştığı ve polyester liflere kalıcı olarak yapıştığı süblimasyon baskısı kullanıyoruz. İpekten yapılan bir diğer krep kumaş ise georgette. Şifonun aksine, bu biraz daha ağır ve daha az şeffaftır. Daha hafif olduğu için şifon, georgette kumaştan daha nazikçe örtülür.
Şifon nasıl yapılır?
Şifon, düz dokuma bir kumaştır. Bu, çözgü ve atkı ipliklerinin dönüşümlü olarak birbirleriyle çaprazlandığı en basit örgüdür. Şifon yapımında kullanılan iplikler de oldukça bükülmüş. Bu, kumaşın çok iyi bilindiği kumlu, grenli bir his ve hafif dalgalı bir stok kumaş satın alanlardır. Malzeme bir ışık kaynağına karşı tutulduğunda, üretiminde kullanılan tek iplik alan görülebilir. Bu, ağ benzeri bir yapı oluşturan gevşek bağlanmadan kaynaklanmaktadır.
Şifon parçası alan.
Kaygan yapısı nedeniyle şifonun kullanımı genellikle kolay değildir. Terzilik ticaretinde, kumaş alan bu nedenle genellikle kaymaz bir yüzeye yerleştirilir veya iki kağıt mendil tabakası arasına tutturulur. Çoğu terzi,parti kumaş iğne deliğine kolayca çekilebildiğinden ve böylece yırtılabildiğinden kumaşı yavaş ve dikkatli bir şekilde diker. Kumaşın iplik çekmesini önlemek için hasarsız bir ince dikiş makinesi iğnesi kullanmak da önemlidir. İğnenizin hasarlı olup olmadığından emin değilseniz, yeni bir iğne kullanmak daha iyidir.
Şifon ne için kullanılır?
Parça şifon kumaş. Yumuşak yapısından dolayı şifon, abiye kıyafetlerine şık bir dokunuş katmak için popüler bir malzemedir. Gece ve gelinlik genellikle malzemenin geri kalanı üzerinde şeffaf kumaştan bir katmana sahiptir. Elbisenin tamamen şeffaf malzemeden yapılması gerekmeden, ışıltılı bir yüzey ve akan bir örtü elde edersiniz.
ŞİFON KUMAŞ NASIL YIKANIR . BURDAN OKUYUNUZ…
Hafifliği ve havadar örtüsü ile kumaş alan dekoratif eşarp ve perde yapımına da uygundur. Aynı nedenlerden dolayı şifon, eşarp, şal ve iç çamaşırlarında da kullanılmaktadır.
Karşılaştırıldığında polyester şifon ve ipek şifon
Parti Polyester şifon ve ipek parti şifon kumaş alan en popüler varyasyonlarıdır. Fiyat bir sorun değilse, tasarımcılar gerçek ipekten yapılmış kumaşları tercih ediyor, çünkü bu özellikle lüks bir kaplama ile ikna ediyor. Öte yandan polyesterversiyonu sadece düşük fiyatı nedeniyle popüler değildir: kumaşın bakımı ipeğe göre çok daha kolaydır ve aynı zamanda çok sağlamdır.
Faydaları:
Diğer liflerden daha ucuzdur
Farklı ağırlıklar mevcuttur
Kullanımda çok yönlü
Kolay temizlik
Dayanıklı ve sağlam
Dezavantaj:
Karmaşık baskı süreci
Yırtılabilir
Daha az nefes alabilir
Faydaları:
Lüks kaplama
Parıldayan yüzey
Ciltte rahatça yatar
Yumuşak kılıf
Çapraz olarak gerilebilir
Doğal lif
Dezavantaj:
Daha az çok yönlü
Polyesterin bakımı daha kolaydır