Parça Kumaş Toplayan
Modadaki en yaygın malzemeler hakkında size genel bir bakış sağlamak için, sizin için küçük bir malzeme sözlüğü hazırladık. Artık farklı üretim türleri, kumaşların avantajları ve dezavantajları ve bunların bakımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Göreceksiniz – her malzemenin avantajları vardır!
Bitkisel liflerden yapılmış malzeme
Pamuk
Pamuk lifleri, çalıların üzerinde kapsüller halinde büyür. Bir çırçır makinesi yardımıyla bu lifler bitkinin kalıntılarından ayrılır. Tohumlar yağa işlenir veya yeniden ekilir. Muhafazaları hayvan yemi veya tavuk kumu için kullanılır. Pamuk lifleri balyalar halinde preslenir, pamuk fabrikalarında iplik satın alan haline getirilir ve daha sonra işlenecekleri ilgili fabrikalara gönderilir.
Pamuğun en önemli kalite özelliği, ştapel adı verilen lifin uzunluğu ile ilgilidir. Bir yığın ne kadar uzun ve eşitse, onu döndürmek o kadar kolay olur.
Pamuk: avantajlar
Sıcaklık ve nem düzenleyici
Yumuşak ve cilt dostu
Bakımı kolay ve dayanıklı
Yenilenebilir hammadde
Nefes alabilir
Güçlü emici
Hafif ağırlık
Pamuk: dezavantajlar
Düşük elastikiyet nedeniyle doğal elyaf kırışmaya meyillidir.
ıslak pamuk ağırlaşır ve tekrar kuruması uzun zaman alır
Parça Kumaş Toplayan
Pamuk: bakım
Pamuk kaynatılır ve makinede yıkanabilir. Bununla birlikte, pamuk genellikle diğer kumaşlarla karıştırıldığı için bakım etiketine de dikkat etmelisiniz. Pamuk, yüksek sıcaklıkta nemli bir ütü ile eğrilip ütülenebilir. Elyafın her yerde bakımı çok kolaydır.
Parti Viskon
Viskon alanlar doğal hammaddelerden (okaliptüs, çam ve kayın ağacı) yapılan doğal bir elyaftır. Odun parçalara ayrılır. Reçineler ve diğer maddeler kaynatılır. Temizleme ve ağartma işleminden sonra, selüloz katı selüloz tabakalar halinde preslenir. Daha sonra plakalar, kimyasal bir işlem kullanılarak viskoz bir eğirme kütlesine dönüştürülür ve bu da yine sürekli bir iplik oluşturur.
Lif genellikle pamuk, yün, stok keten veya diğer liflerle karıştırılır, ancak tek lif olarak da kullanılabilir. Üretim karmaşık olsa bile, çok değerlidir çünkü viskon kumaş alanaynı zamanda çok yönlü ve ucuzdur. Genellikle bluz, gömlek, elbise, tişört, iç çamaşırı ve astar malzemesi olarak kullanılır.
- Viskon: avantajları
Cilt dostu ve yumuşak
Antistatik
Kumaş ipeksi bir parlaklığa ve güzel bir örtüye sahiptir.
Işığa dayanıklı
Doğal liflere kıyasla, ıslanmadan önemli ölçüde daha fazla nem emebilir
Boyaması kolay (modada büyük avantaj)
Viskon: dezavantajlar
Yıkandığında hızla küçülebilir
Düşük elastikiyet nedeniyle kırışmaya meyilli
Viskon: bakım
Stok Viskonu, sıvı deterjanlamaksimum 40 ° C’ye kadaryumuşak bir döngüde yıkamak en iyisidir. Boyalı veya baskılı kumaşları daima açık renkli çamaşırlardan ayrı yıkamalısınız. Lekeleri çıkarmak için safra sabunu kullanmanızı öneririz. Giysileri kuruması için ıslak olarak kolayca asabilirsiniz. Giysilerinizi hala nemliyken veya hafif bir bez altında ütülemelisiniz. Bir giysinin küçülmesi gerekiyorsa, onu kolayca dikkatlice ayarlayabilirsiniz.
Keten
Keten kumaş alanlar lifleri, keten bitkisinin sapından elde edilir. Lif üretmek için meyve kapsülleri gövdeden ayrılır. Bu daha sonra kavrulur. Bitki tutkalı gevşer ve lif demetleri çıkabilir. Keten daha sonra 5 ila 8 gün boyunca ılık suda bekletilir. Daha sonra kurutulur ve fazla ağaç parçaları titreşimlerle çıkarılır ve ardından ipliğe eğrilmeden önce taranır.
Keten kumaş alan genellikle pamukla karıştırılır – yarı keten olarak adlandırılır. Keten, özellikle yaz aylarında popülerdir. Havadar, hafif ve serinletici, hoş kumaş ciltte ferahlık hissi sağlar. Almanya’da bitki kuzeyde büyüyor çünkü çok suya ihtiyaç duyuyor ve sahile yakınlığı bunun için ideal.
Parça Kumaş Toplayan
Çizgiler: avantajlar
Doğal olarak antistatiktir ve yüksek mukavemet ile karakterize edilir
Yazın havadar ve hoş bir serinlik
Kire biraz duyarlı
Yenilenebilir hammadde
Bakımı kolay
Cilt dostu
Yırtılmaz
Keten: dezavantajlar
Diğer malzemelerden daha hızlı kırışır
Keten: bakım
Çamaşırın bakımı kolaydır, kaynamaya dayanıklıdır ve makinede yıkanması kolaydır. Yalnızca renkli giysilere dikkat etmelisiniz. Bunları normal döngüde 40 ° ‘de yıkayın ve genellikle kuruduktan sonra düşük seviyede ütüleyin