“daha iyi viskoz” olarak bilinen modern bir elyaftır: gibi, modal elyaflar da yüzde 100 selülozdan, yani bitki elyaflarından yapılır ve bu nedenle selülozik insan yapımı elyaflara aittir. Viskondan farkı, bitmiş kumaşta farklı özelliklere sahip olan eğirme işleminde yatmaktadır: Viskon, pamuk veya diğer kumaşlara kıyasla modal kumaşlar daha pürüzsüz, daha emici, daha ısıya dayanıklı ve daha yüksek mukavemete sahiptir.
Modelin çıkarıldığı ağaç genellikle Orta Avrupa’dan gelen kayın ağacıdır.
Hammaddenin doğal kökenine rağmen Modal, işlenmesi nedeniyle kimyasal ve sentetik elyaf olarak sınıflandırılır. Üretim için, odun kabuğu soyulur, küçük parçalara ayrılır, işlenir ve son olarak bir makine eğirme işleminde nozüller aracılığıyla bir fiber malzeme haline getirilir.
Pamuklu ürünler ve diğer elyaflar gibi da özellikle dayanıklıdır, alkali direnci nedeniyle çok yıkanabilir ve bu nedenle bakımı kolaydır – sık yıkamalar kumaşa zarar veremez, yumuşak ve rahat kalır. Aynı zamanda iyi renklendirilebilir.
Modal şu avantajlara ve özelliklere sahiptir:
elastiktir ve boyutsal olarak sabittir – örneğin hırkalar ve kazaklar için idealdir.
Modal emici, nefes alabilen, yumuşak ve sevimli olduğu için, deri ile doğrudan temas ettiğinde bile kumaşın giyilmesi özellikle rahattır – çamaşır için idealdir.
Uzun kullanım ömrü, kumaşı özellikle popüler kılar.
Pürüzsüz modal lifler, alerjisi olanlar ve hassas cilde sahip kişiler için bile yüksek düzeyde konfor sağlar.
dikerken yaygın olarak kullanılan benzersiz, çevre dostu bir malzemedir. Artan popülaritesi, yüksek performansı ve sentetik ve doğal elyafların özelliklerinin optimum kombinasyonundan kaynaklanmaktadır.
ve 1930’lardan beri bilinmektedir. Bununla birlikte, o zaman, malzeme yalnızca endüstriyel amaçlar için kullanıldı ve dikiş için kullanılmadı. Ancak 1950’lerde pragmatik Japonya, medya üretimiyle ilgilenmeye başladı ve 1960’ların Bugün, dünya çapında birçok şirket, pazara yüksek kaliteli ve çok pratik malzemeler sağlayan kumaş üretimine dahil oluyor.
Kompozisyonu ile şartlı olarak bir viskoz şeklidir. Sadece klorsuz kayın selülozu, okaliptüs veya çam kullanılanların üretimi için. Koşullu bir üretim süreci, odun yongalarının ondan selüloz liflerinin çıkarılmasıyla işlenmesini ve ardından elde edilen malzemenin kimyasal işlemden geçirilmesini içerir.
Bu işlemin özü, selülozun yüksek mukavemetli delikli formlardan geçirilmesi ve ardından özel bir çözelti içine daldırılmasıdır. Bu teknolojinin bir sonucu olarak, olağanüstü hafifliği ve doğruluğu ile ayırt edilen dayanıklı lifler elde etmek mümkündür. Bu özelliklerden dolayı, modal üretim, doğal liflere dayalı sentetik malzemelere bağlanabilir.
Üretimin bir sonraki aşamasında ince
, kumaşın fiilen üretildiği dokuma makinelerine ulaşır. Elyaflar, tamamen farklı iki kumaş türü sağlayan iki şekilde medya üretimine dokunur.İlk gösteri
, belirsiz bir şekilde ipeği andıran ince ve yumuşak bir malzeme olan tek taraflı bir kumaş kullanılarak yapılmıştır.İkinci tip ise tam tersine kadife bir yüzeyi andıran ve yumuşak bir tişörtü andıran havlu kumaşa sahiptir. Bu giysiler çift kumaştan üretilir ve mono kumaştan ziyade daha geniş bir uygulama alanına sahiptir.
. Dokuma teknolojisine ek olarak, ortam diğer iki işarete göre sınıflandırılabilir: liflerin bileşimi ve yapısı. Bu parametrelere göre hem ince hem de karışık kumaşlar izole edilmektedir.
Mikro model, geleneksel medyanın gelişmiş bir sürümüdür ve prototipinden daha fazla güç ve daha uzun hizmet ömrü sunar. Tek bir mikromodal telin kalınlığı, bir insan saçından yaklaşık 40 kat daha incedir, bu da kumaşı alışılmadık derecede esnek ve hafif hale getirir. Dolayısıyla 10.000 metre iplik uzunluğu sadece 1 gramdır.
Bu değişiklik, iç çamaşırı dikmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. , Spor kıyafetleri, tayt ve çorap üretimi için.
Hassas ürünlerin avantajları, solma eğilimi, renklerin parlaklığı, şekle mükemmel uyum ve yıkamadan sonra büzülme ve deformasyon olmamasıdır.
, selüloz liflerine spandeks, yün ve pamuk eklenerek üretilir, bu da malzemenin maliyetini büyük ölçüde azaltır ve ona bileşen liflerinin ek niteliklerini verir. En popüler olanı, doğal bileşenin yüzdesinin% 50’ye ulaşabildiği koşullandırılmış bir pamuk karışımıdır. Bu oran, medyanın performansını büyük ölçüde artırarak dokunuşu hoş hale getirir ve hava değişiminin iyileştirilmesine katkıda bulunur.
Diğer bir popüler karışım, şartlı,
ve yün karışımıdır. Sonuç, sıcak ve yumuşaktır, bu da kışlık giysiler ve çoraplar yapmak için çok uygundur. Genellikle ev kıyafetleri şartlı olarak spandeks ilavesiyle kullanılır: bu tür şeyler iyi silinir, tamamen kırışmaz ve uzun süre orijinal görünümünü korurlar.Esas olarak, modal ve diğer malzemelere ek olarak bileşiminde bulunan karışık kumaşlar kullanılır. Bu paneller, ıslak ve kuru mendiller ve iç çamaşırları dahil yatak takımları, ev kıyafetleri ve ev tekstili dikmek için kullanılır.
ve çorapların yanı sıra dikili etek, bluz, cüppe, kombinezon, gömlek, eşofman, gecelik ve pijamalardan yapılmıştır. Yüksek hijyenik özellikleri ve ısıyla düzenleme kabiliyeti nedeniyle bu kadar geniş bir ortam dağıtımı.
Soğuk mevsimde bu tür giysilerde soğuk değil ve yaz aylarında – sıcak değil.
Koşullu, temperli kumaşlar için geçerli değildir ve özel bakım gerektirmez.
Yıkama malzemeleri ellerde ve arabada 40 dereceden fazla olmayan bir su sıcaklığında olabilir. Otomatik yıkama kullanılıyorsa, o zaman en hassas yıkama modu veya aynı sayıda dönüşe sahip başka bir mod en uygun olacaktır. Bir deterjan olarak, ağartıcı dışında her türlü tozu kullanabilirsiniz. Giysiler orta hızda sıkıştırılmalı, ellerinizi yıkamanız gerektiğinde işler biraz sıkılmalı, havluyla silinmeli ve bir askı ya da ipe asılmalıdır.
Hiçbir durumda buruşuk bir durumda ıslak bir şey bırakamazsınız. Malzeme yeterince çabuk kurur ve eğer giysiler bu şekilde kurursa kıvrımların ve kıvrımların kırışması sorun olur. Durumu düzeltmek ve düzgün bir görünüm elde etmek için tekrar ıslatmanız ve yeniden kurutmanız gerekecek. Bununla birlikte, ürün tüm kurallara göre kurumuşsa, ütülemeye gerek yoktur. Lifler kendi kendine dağılabilir ve ek etki azaltma önlemleri gerektirmez.
Bununla birlikte, giysinin ütülenmesi gerekiyorsa, orta derecede ısıtmada, kumaşı gazlı bezden sıyırarak yapılmalıdır.
Gazlı bez olmadan inebilirsiniz. Bunu yapmak için ürünü ters çevirin, sıcaklığı ütü düzenleyicideki bir noktaya denk gelen “ipek” konumuna düşürün ve nazikçe düzleştirin. Koşullu bileşime başka lifler dahil edilirse, ütüleme sırasında özelliklerini hesaba katmak gerekir. Ütüleme önerileri her zaman ürün etiketinde belirtilmiştir, bu nedenle ütülemeye başlamadan önce bunları dikkatlice okumalısınız.Bazı
üreticiler, genel olarak, çamaşırların ortamdan yıkanmasını önermemektedir ve istisnai bir kuru temizlemeye izin vermektedir. Bu gereklilik de dikkate alınmalı ve hiçbir şekilde ihmal edilmemelidir